Filtrare dupa
Filtrare dupa
Pret
  • 59,00 lei - 3.979,00 lei

Localizare
Cadouri pentru

Degustare vinuri - activitati si experiente cadou

Filtrare dupa

Un vin atent ales este potrivit pentru fiecare dintre noi. Trebuie doar sa il descoperim pe cel care ne ofera acele clipe de relaxare, distractie, in niciun caz de intimidare. Este adevarat faptul ca unele persoane sunt inzestrate cu anumite calitati dezvoltate a papilelor gustative. Insa, cu toate acestea, degustarea unui vin se invata in timp, prin exercitiu, cunoscand in detaliu soiurile de struguri, sezonul de crestere sau varsta.

Ce faci la o degustare de vinuri?

Menirea unui vin bun este acela de a fi savurat. Senzatia oferita in timpul unei degustari de vin este unica, iar fiecare persoana va simtii lucruri unice, care nu pot fi expuse in cuvinte.

Locurile si cadrul in care se fac degustarile de vin sunt de asemenea importante. De obicei acest tip de evenimente au loc in locuri traditionale, in stransa legatura cu productia de vin. Astfel, in timpul degustarii poti afla informatii valoroase despre istoria locurilor sau modul in care vinul este produs efectiv.

In plus, se poate face in acelasi timp si o degustare culinara, de obicei de branzeturi, care sa se potriveasca cu diversele tipuri de vin. De asemenea, degustarea poate fi insotita de o vizita a cramei sau chiar a podgoriilor de unde provin strugurii. Unel locatii dispun si de optiuni pentru cazare sau chiar spatii destinate organizarii de workshopuri. Astfel, experienta va fi una completa.

Cum se degusta corect un vin?

Asemenea unei carti ce trebuie citite pentru a fi inteleasa, descoperirea unui vin se face in patru pasi prin culoare, miros, gust si ceea ce iti inspira.

  • Primul contact al vinului este culoarea pe care o are atunci cand acesta este turnat in pahar si felul in care arata cand acesta este inclinat. Densitatea acestuia denota anumite aspecte ale calitatii soiului de struguri din care este facut, varsta lor sau chiar sezonul de crestere.
  • Mirosul se determina prin rotirea paharului astfel incat vinul sa il emane. Mirosul determina pana la 85% din gustul unui vin.
  • Simturile umane sunt accentuate atunci cand vinul este gustat. Este necesar sa se ia o gura rezonabila din vin pentru ca textura si aromele din acesta sa fie asimilate de papile. Plimbarea vinului in gura are rolul de a descoperi tot ceea ce vinul are de oferit.
  • Bazandu-ne pe toate cele de mai sus ne putem forma o anumita impresie generala despre vinul degustat si avem posibilitatea de a-l descrie intocmai cum il percepem.

Caracteristici importante ale vinului

IExista o multitudine de vinuri, puternic delimitate intre ele datorita aspectelor legate de tipul strugurilor, vechimea lor sau momentul in care s-a strans recolta. Culorile pot avea nuante deschise-transparent, trandafirii, rosiatice sau chiar rosu inchis. Deasemenea mirosurile pot fi dulci, fructate, acide sau chiar intepatoare.

Important este si tipul paharului care este folosit la degustare. Acestea pot avea diferite forme pentru a scoate in evidenta provinzimea vinului, culoarea sau mirosul acestuia.

Un alt lucru important atunci cand se alege o degustare de vin, il reprezinta evitarea mirosurilor accentuate precum cele de parfum, tutun sau aftershave. Acestea pot pacali organele ofactive atat al tau cat si ale celorlalti participanti la degustare.

In ce ordine se degusta vinul?

Cum fiecare vin ascunde o poveste in spate, degustatorul are menirea sa o descopere. Servirea este importanta atunci cand se doreste sa se obtina rezultate dorite. Pentru ca bucuria sa fie una deosebita temperatura vinului este foarte importanta. Acestea pot varia intre 8 si 12 grade pentru vinurile seci si intre 18 si 19 grade pentru cele tari. Cele rosii usoare se servesc de obicei la temperatura cramei sau a subsolului ce poate varia intre 10 si 12 grade.

Legat de ordinea degustarii vinurilor este important de stiut ca exista o regula a acestuia. Vinul spumant este primul care se degusta datorita compozitiei acide pe care le are. Vinurile albe sunt potrivite pentru mancaruri ca antreurile de aceea se vor degusta inaintea celor rosii, care sunt potrivite pentru feluri de mancare mai consistente. Deasemenea vinurilor noi se servesc inaintea celor vechi, cele rosii inaintea celor dulci, cele seci inaintea celor dulci si cele grele inaintea celor usoare.

Ce se serveste la o degustare de vinuri?

Pentru ca gustul vinului sa fie accentuat si corect perceput, la o degistare de vinuri, se servesc si diverse preparate culinare. Bineinteles acestea sunt alese in functie de ce anume se potriveste cu fiecare tip de vin.

Vinul rose este potrivit in cazul aperitivelor usoare precum a branzeturile sau a salatelor.

Alaturi de vinul alb se serveste alaturi carnea de pui, cea de curcan, fructele de mare sau pestele.

Vinul rosu fiind mai puternic va fin insotiti de carne rosie cum este cea de vita, carne de porc, diverse forme de vanat sau diferite paste cu sos rosu. Tot cel rosu este indicat si in cazul deserturilor speciale pe baza de ciocolata sau tiramisu.

Tinuta: Cum trebuie sa te imbraci la o degustare de vin?

Evenimentul in sine de degustare de vinuri ofera o ocazie de integrare in alte cercuri sociale fata de cele obisnuite, de cunoastere a unor oameni noi, de schimbare de impresii legate de aceasta noua experienta si de a aborda un stil vestimentar mai elegant. Tinuta la astfel de ocazii este foarte importanta. Este un mediu respectabil din toate punctele de vedere, astfel ca tinuta sport clar nu este recomandata.

Este important sa tinem cont de locatia si mediul in care are loc intalnirea, astfel ca in cazul barbatilor este important sa se adopte o tinuta formata din pantaloni eleganti, camasa si o vesta. Acestea pot fi accesorizate cu batiste, cravate, butoni pentru camasa. De mentionat ca in cazul cravatelor, ele trebuie sa fie cele tricotate din materiale mai groase, precum cele de toamna. Ca si incaltaminte se recomanda pantofi eleganti care sa se asorteze cu restul imbracamintei.

Asemenea barbatilor si in cazul femeilor este necesar sa aiba o tinuta eleganta fie dintr-o singura piesa sau din doua. Accesoriile precum esarfele un sunt recomandate la degustarea de vinuri, insa se pot folosi bratari sau lantisoare elegante.

Degustare de vinuri cu cazare la crama sau fara?

Daca ne dorim sa avem parte de o degustare de vinuri perfecta, atunci cel mai placut ar fi sa ne si cazam o noapte la crama respectiva. Daca mergem acolo cu masina atunci este obligatoriu sa nu condusem inapoi acasa dupa degiustare, asa ca optiunea de a ne caza la in arpopriere este exact ceea ce avem nevoie.

In acest fel, putem avea parte de o experienta completa - degustarea de vinuri, vizitarea cramei si a imprejurimilor,, cazare in conditii foarte bune in apropiere. Exista o astfel de posibilitate in tara noastra, in judetul Prahova, daca optam pentru a avea parte de rasfatare a simturilor si de relaxare intr-un mediu natural deosebit.

Degustare de vinuri in Bucuresti

Daca iti doresti de ceva timp sa participi la o degustare de vinuri dar nu iti gasesti suficient timp pentru a te deplasa la o crama, acum exista o varianta care cu siguranta te va incanta.

Acum ai posibilitatea de a experimenta o astfel de degustare chiar in centrul Bucurestiului, tot ce ai nevoie este sa-ti aloci inre 2 si 4 ore. In plus, vei avea parte de o experienta cu totul deosebita, intrucat, pe langa degustarea de 5 vinuri premium, un expert in bunuri te va ghida si iti va oferi informatii de interes din acest domeniu.

Cat costa o degustare de vin?

Daca te-ai decis sa iei parte la o degustare de vinuri in viitorul apropiat si este interesat de efortul financiar pe care ar trebui sa-l faci in acest sens, este necesar sa stii ca preturile difera in fucntie de tipurile de servicii incluse in aceasta experienta minunata.

De exemplu, pentru o degustare la o crama cu istorie, in functie de tipurile de vin incluse in pachet si gradul lor de sofisticare, preturile variaza intre 59 si 190 de lei.

In cazul in care, pe langa degustarea de vinuri ai vrea sa ai parte si de un traseu cu bicletele, vizite la mai multe obiective turistice si crame, atunci vorbim cu siguranta despre un cost mai ridicat, intrucat avem incluse in pret si ghidul, degustarea culinara si diverse alte beneficii incluse. Astfel, intreaga zi experientiala costa 1580 de lei.

Acasa

Contul meu

Language

Meniu

Creeaza acum un cont pentru a putea salva experienta in wishlist.

Contul meu