Filtrare dupa

Pret

Pret

 • -

Localizare

Localizare

Cadouri pentru

Cadouri pentru

Echitatie (Calarit)

Filtre active
Când erai mic și te uitai la desenele animate cu cai, nu-i așa că îți doreai să fii parte din acțiune? Sau poate ai crescut la țară și deja ești obișnuit cu călăria. Oricum ar fi, știm cu certitudine că o vizită la un centru de echitatie poate fi activitatea ideală de relaxare după o săptămână plină. Ce ne place și mai mult la echitație? Că poate fi practicată atât de adulți, cât și de copii - deci veți avea parte de timp de calitate împreună, ca o familie.

Ce este echitatia?

"The horse, with beauty unsurpassed, strength immeasurable, and grace unlike any other, still remains humble enough to carry a man upon his back.", spune Amber Senti.

Probabil de aceea caii sunt asociați cu o formă deosebită de grație și rafinament, modestie în același timp. În sensul larg, echitația se referă la sportul călăriei. Echitația face referire la modul corect de călărie - și este un sport întâlnit mai ales în Anglia și Spania. În partea Americii, echitația se identifică cu stilul western (cunoști ideea de cowboy din filme, nu?).

Echitația e mai mult decât un sport. Este actul complex prin care reușești să călărești și să te conectezi cu animalul - pentru că e un sport fascinant, echitația nu a rămas doar la nivel de relaxare. Sportul ecvestru s-a impus la nivel mondial în zeci de competiții. În trecut, echitația era asociată cu elita și aristocrația. Astăzi, oricine se poate bucura de o experiență desăvârșită de călărie.

Ce include o sedinta de echitatie?

Dacă te întrebi ce se va întâmpla la o ședință de echitație, te înțelegem. Știm că ai probabil emoții, însă sunt cu siguranțe constructive, cauzate de nerăbdare. Însă vor dispărea când te vei urca în șa, îți promitem. Iată ce include o ședință de echitație:

 • un cal pentru timpul dedicat
 • un antrenor calificat pentru a ține lecții
 • instructaj și pregătire
 • echipamentul necesar

Cand este ideal sa alegi echitatia drept cadou experienta?

Îți recomandăm, în primul rând, să te bucuri de o experiență de echitație pentru tine. Meriți o astfel de relaxare în natură. Însă o ședință de echitație este totodată și cadoul perfect pentru atunci când ești în pana de idei sau pentru atunci când:

 • îți dorești să faci un cadou diferit, nu un obiect material care își pierde valoarea în timp
 • îți dorești să faci un cadou care se va transforma în amintire
 • îți dorești să faci un cadou potrivit cuiva pasionat de cai, cuiva dornic să încerce lucruri noi sau pasionat de natură.

Cine poate participa la echitatie?

Ce ni se pare de-a dreptul frumos la echitație este că de această experiență se pot bucura atât adulții, cât și copiii. Practic, echitația este un sport care poate fi practicat de oricine își dorește să creeze o conexiune cu natura și caii. E activitatea ideală de familie, pentru relaxarea din weekend.

Exista limita de varsta pentru echitatie?

Deși echitația este un sport „friendly” și pentru cei mici, recomandăm ca cei mici să se bucure de călărie de abia după ce au împlinit vârsta de 7 ani.

Cat dureaza o sedinta de echitatie (calarit)?

Ședința de echitație este un cadou perfect și pentru că e „generos” în ce privește timpul alocat. Ce vrem să spunem cu asta? Că o ședință de echitație durează 2 ore - o oră va fi petrecută pentru a cunoaște calul, pentru a-l scoate din grajd și curăța, cum să îți ții echilibrul și care sunt mișcările de bază. În următoarea oră pui în aplicare toate cunoștințele dobândite. Deci, jumătate din timp este petrecut în manej, iar cealaltă jumătate din timp, în afara manejului.

Ce include echipamentul pentru echitatie?

Echipamentul de care vei avea nevoie pentru echitație este unul important; echitația e un sport în care va trebui să investești dacă dorești să îl practici pe termen lung. Iată de ce vei avea nevoie:

 • cască, numită în echitație „tocă”
 • încălțăminte închisă, cu vârful și călcâiul bine protejate
 • vesta de protecție dură, umplută cu spumă, necesară în caz de sărituri.

Pe lângă acest echipament pe care de obicei îl primești la echitație, vei mai avea nevoie și extra de niște pantaloni potriviți: cât mai elastici, fără catarame, capse sau alte accesorii.

Echitatia pentru copii

Echitația este un sport extraordinar pentru cei mici - și cu siguranță vor fi de-a dreptul încântați să primească un astfel de cadou. Însă echitația nu le va împlini doar visul de a „face cunoștință” cu un animal blând: echitația e ideală pentru cei mici deoarece le dezvoltă musculatura. Echitația este, după cum se știe deja, un sport care construiește extrem de bine disciplina și arta conexiunii între animal și călăreț.

Intrebari si raspunsuri

Ai văzut de multe ori oameni călărind la televizor și te tot tentează și pe tine să încerci măcar o astfel de experiență. Însă…dacă e greu? Dacă e periculos? E normal să îți pui astfel de întrebări - și ca să îți venim în ajutor, ți-am pregătit un ghid cu cele mai întâlnire întrebări despre echitație și răspunsurile la acestea.

Este necesara o pregatire speciala pentru echitatie?

Din fericire, nu! Vii la echitație ca să înveți, așa că nu e nevoie de o altă pregătire în prealabil. Vei avea parte de instructaj la fața locului, cu un instructor acreditat, și vei învăța alături de el mișcările de bază și arta echitației. Așadar, pregătirea este inclusă, practic, în ședințele de echitație.

Exista restrictii de greutate pentru echitatie?

Aici putem spune că este o întreagă discuție. Într-adevăr, pentru ședințele de echitație există, de cele mai multe ori o limită superioară de greutate - pentru a menține, practic, sănătatea cailor și pentru a nu-i suprasolicita. Însă această limită depinde de fiecare proprietar în parte - unii proprietari de cai impun ca limita superioară 75 de kilograme, alții 85, așadar depinde de la caz la caz.

Pot participa adulti si copii simultan?

Se pot realiza și ședințe de echitație în tandem, însă va fi nevoie de doi instructori diferiți, pentru ca atât adultul, cât și copilul, să aibă parte de atenția cuvenită.

Exista posibilitatea de a avea propriul echipament de echitatie?

E cu atât mai bine dacă vii cu echipamentul tău - totuși, înainte de a investi bani în echipament, discută cu un instructor și vezi ce recomandări îți poate face el, în funcție de necesitățile tale.

Echitatia este periculoasa?

Ca absolut orice alt sport, echitația poate fi periculoasă dacă nu o iei în serios. Însă atât timp cât îți asculți instructorul, faci cum îți spune, exersezi și încerci să cunoști cu adevărat calul, acest sport nu aduce niciun pericol. Dimpotrivă, vei primi „la pachet” cu ședințele de echitație doar relaxare și deconectare, prin intermediul unui sport cu adevărat rafinat.

Acasa

Contul meu

Language

Meniu

Creeaza acum un cont pentru a putea salva experienta in wishlist.

Contul meu