Cadouri pentru Cununia Civila

Filtre active
Cununia civilă reprezintă unul dintre cele mai importante și fericite evenimente din viața unui cuplu. Marchează o nouă etapă ce merită sărbătorită alături de cei dragi. Ca la orice altă aniversare, invitații vin cu cadouri de cununie pentru miri, mai mult sau mai puțin inspirate. De obicei se dăruiesc lucruri care țin de casă, însă în ultimul timp se conturează și o nouă tendință în acest sens, aceea de a oferi cuplului o experiență de care să își aducă aminte o viață întreagă. Așa că, astăzi vom vorbi despre acele cadouri cununie civilă cu care nu ai cum să dai greș la un astfel de eveniment.

Detalii importante în alegerea unui cadou pentru cununia civila

Alegerea cadoului potrivit pentru cununia civilă poate da bătăi de cap multor invitați. Dacă și tu ești în această situație, probabil te întrebi deja ce cadouri se mai dau la cununia civilă. În realitate însă, nici nu ar trebui să te intereseze răspunsul la această întrebare pentru că un cadou potrivit pentru un cuplu poate fi total inutil unui alt cuplu.

În alegerea unui cadou pentru cununia civilă trebuie să ții cont de pasiunile celor doi, de gusturi, de dorințe, dar și de vârstă. Un cuplu tânăr va fi mult mai deschis la experiențe pline de adrenalină, în timp ce un cuplu cu vârsta de peste 30 de ani s-ar putea să aprecieze mai mult o activitate ce le aduce momente de relaxare și bună dispoziție. Bineînțeles, există și excepții, tocmai din acest motiv trebuie să ții cont și de pasiuni sau dorințe.

Cum alegi un cadou pentru cununia civilă?

Cadoul pentru o astfel de ocazie trebuie să fie ales cu mare atenție. Dacă cuplul locuiește într-o locuință amenajată și utilată complet, nu are rost să te gândești la un cadou pentru ”casă nouă”. Vremurile în care cadourile pentru casă la cununia civilă au trecut de mult. Astăzi, majoritatea tinerilor își mobilează și utilează casa în funcție de gust, dar și de tendințele în designul interior, fiecare obiect de decor sau electrocasnic integrându-se perfect în stilul de amenajare. Ca să nu dai greș cu cadoul pentru cununie, iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie:

  • Dacă nu ai nicio idee de cadou, nu ezita să întrebi cuplul de ce ar avea nevoie – în așa fel știi sigur că vei produce bucurie mirilor, chiar dacă factorul surpriză lipsește.
  • Ia în considerare pasiunile cuplului – spre exemplu, dacă știi că cei doi iubesc să parcurgă tot felul de trasee montane, fă-le cadou echipamente care să îi ajute în acest sens (dacă nu te pricepi, cere ajutorul specialiștilor), dacă știi că iubesc să gătească, trimite-i la un curs de cooking.
  • Înlocuiește obiectele cu experiențe – crezi că cei doi își vor mai aduce aminte peste ani de faptul că le-ai cumpărat un cuptor cu microunde cadou la cununia lor civilă? Sunt șanse foarte mari să uite acest lucru la puțin timp după eveniment. În schimb, dacă le oferi cadou o experiență, o vor păstra în amintire o viață întreagă. Fă-le cadou un zbor cu elicopterul sau o săritură în tandem cu parașuta dacă știi că sunt dependenți de adrenalină – un astfel de cadou nu au cum să îl uite vreodată!

Cadouri cununia civilă având în vedere relația cu mirii

Există un alt criteriu care trebuie să fie luat în considerare în momentul în care alegi un cadou pentru cununia civilă: relația cu mirii. Spre exemplu, prietenii unui cuplu pot oferi cadouri mult mai îndrăznețe și nebunești decât ar putea oferi părinții. Așa că, dacă ai ajuns aici din postura de soră/frate, părinți, prieteni, colegi de birou sau nași, mai jos ai câteva idei cadou cununie civilă pe care le poți oferi mirilor. Ne vom concentra mai mult pe experiențe pentru că acesta este scopul nostru în cadrul articolul de astăzi – să îți oferim idei inedite de cadouri care vor aduce zâmbete și fericire.

Cadouri pentru cununia civilă din partea socrilor (pentru copii)

Ce spui de un portret cadou pentru copiii care s-au hotărât să facă acest pas important în viața lor? Îți spunem sigur că va fi mult mai apreciat decât acel set de veselă la care te gândești. Un alt cadou inspirat ar fi o ședință foto de tip Trash the dress, dacă cuplul plănuiește și nunta imediat după cununia civilă. Sunt experiențe de care se vor bucura și care vor genera și amintiri plăcute pentru totdeauna. Un alt cadou la care sigur nu se va aștepta nimeni este organizarea cununiei civile în largul mării, la bordul unui yacht cu vele. Bonus: comandantul navei va oficia căsătoria civilă.

Cadouri pentru cununia civilă din partea prietenilor

Dacă urmează să mergi la cununia civilă a celor mai buni prieteni ai tăi, atunci îți sugerăm să alegi o experiență plină de adrenalină, mai ales dacă știi că cei doi iubesc să își testeze permanent limitele. O astfel de experiență îi va apropia și mai mult și le va oferi șansa de a petrece momente intense împreună. Iată câteva idei de experiențe nebunești pe care le poți oferi cadou cuplul: zbor în tandem cu parapanta, zbor cu balonul cu aer cald, zbor acrobatic deasupra Mării Negre, trasee off-road cu mașina sau cu bicicleta.

Cadouri pentru cununia civilă din partea fratelui/surorii

De obicei, relația dintre frați este una apropiată, deci cu siguranță cunoști deja cele mai arzătoare dorințe ale fratelui sau surorii tale. Dacă știi că are o pasiune ascunsă pentru gătit sau ciocolată pe care o împărtășește și cu partenerul său, un curs de cooking sau un atelier de ciocolată poate fi cel mai bun cadou de cununie pe care îl poți face. Este ușor să pui un zâmbet pe fața celor dragi, trebuie să găsești acele activități care știi că le aduce multă bucurie și să le transformi în experiențe și amintiri pe viață. Îți spunem un mic secret: dacă alegi să faci cadou un atelier de cooking, beneficiar vei fi și tu pentru că vei fi cu siguranță invitat să deguști noile preparate. Așa că, poți privi un astfel de cadou ca o situație de tip win-win.

Idei de cadouri pentru cununia civilă din partea managerului

Cadourile de cununie civilă din partea managerului sunt de obicei mult mai formale decât cele din partea părinților sau prietenilor apropiați. Așa că, ție s-ar putea ca alegerea cadoului potrivit să îți dea cele mai mari bătăi de cap. Din fericire, avem câteva idei practice de cadouri pentru cununia civilă a angajaților tăi: cursuri de dezvoltare personală – dacă observi că angajații tăi caută să se remarce din ce în ce mai mult, ai putea să îi ghidezi către următorul pas în cariera lor cu ajutorul unui astfel de curs. Dacă în schimb ai observat că sunt stresați în ultimul timp, ai putea să îi trimiți la o sesiune de relaxare într-un centru SPA. Un astfel de cadou denotă și multă atenție și grijă din partea managerului pentru angajații săi. Oferă astfel de experiențe angajaților tăi drept cadou la cununia civilă și vei vedea cât de apreciate vor fi.

Cadouri pentru cununia civilă din partea colegului de birou

Dacă ești invitat la cununia civilă a colegului de birou și nu știi ce cadou să faci mirilor, îți sugerăm să te orientezi către activități relaxante pentru orice cuplu. Spre exemplu, dacă știi că cei doi iubesc să testeze restaurante și să încerce cât mai multe gusturi noi, le poți face cadou o cină romantică la un restaurant cu specific. O altă idee inedită de cadou ar fi o vizită într-un poligon de tragere cu armă sau chiar la un joc de airsoft. Colegii de birou discută mult despre viața personală, despre pasiuni și dorințe. Trebuie doar să te gândești la aceste discuții pentru că acolo se află și cea mai bună idee de cadouri.

Idei de cadouri de cununia civilă din partea nașilor

Nașii sunt părinții spirituali al cuplului, deci cadoul pentru cununia civilă trebuie să fie cu adevărat deosebit. Dacă ești în pană de idei atunci când vine vorba de cadou fini cununie, avem câteva idei și pentru tine. Ce spui de un citybreak într-un oraș istoric, o plimbare cu o mașină retro de lux și o cină romantică sau o escapadă la un centru de echitație? Există multe experiențe pe care le poți oferi finilor cadou pentru a-i surprinde într-un mod plăcut. Oferă cadou finilor prima escapadă romantică din postura de soț și soție. Cine știe, poate la întoarcere va trebui să le oferi și o altfel de experiență cadou – un curs Lamaze sau de puericultură. Apropo, acesta este un cadou excelent pentru un cuplu care urmează să aibă un copil imediat după cununia civilă.

De ce să alegi un cadou experiență pentru cununia civilă?

Dacă încă te întrebi de ce să oferi un cadou experiență pentru cununia civilă după atât de multe exemple și idei, răspunsul este unul simplu: cu un astfel de cadou (dacă este ales corect) nu ai cum să dai greș. Tinerii poate ca nu vor aprecia atât de mult lucrurile pentru casă pe care le primesc cadou cu diverse ocazii pentru că, de obicei și le aleg singuri.

Însă, de cele mai multe ori, ei nu își vor face curaj pe cont propriu să meargă și să sară cu parașuta sau să parcurgă un traseu off-road, așa cum visează de mulți ani.

Un astfel de cadou le oferă imboldul de care au nevoie pentru a-și urma visul, iar pentru asta vor fi recunoscători pe viață.

Te provocăm să oferi un cadou experiență copiilor, prietenilor, finilor sau colegilor de birou și să le observi reacția. Nu te vei mai întoarce vreodată la cadourile clasice și la obiectele materiale care își pierd din valoare odată cu trecerea timpului.

O experiență creează amintiri pe viață, ține cont de acest lucru atunci când ești în căutarea unui cadou pentru orice fel de ocazie, nu doar pentru cununia civilă.

Acasa

Contul meu

Language

Meniu

Creeaza acum un cont pentru a putea salva experienta in wishlist.

Contul meu