Filtrare dupa

Pret

Pret

  • -

Localizare

Localizare

Cadouri pentru

Cadouri pentru

Stand up paddle

Filtre active

Ce este Stand up Paddle

Stand up paddle este un sport acvatic cu rădăcini din surfing în care un sportiv folosește o placă mare, stabilă și flotabilă pentru a se deplasa pe suprafața apei în timp ce se ajută de o vâslă pentru a se propulsa. Sportivul stă în picioare pe acest paddle și folosește mișcări de vâslire pentru a se deplasa înainte sau înapoi pe apă. Stand up paddle poate fi practicat pe lacuri, râuri, mări sau chiar pe apele curgătoare.

De ce să încerci activitatea de Stand up Paddle

Există mai multe motive pentru care să alegi activitatea de Stand up Paddle

În primul rând, fiind o activitate în aer liber, este un mijloc excelent de a te deconecta de stresul zilnic și de a te conecta cu mediul înconjurător.

De asemenea, acest tip de activitate presupune întărirea musculaturii, în special mușchii trunchiului, picioarelor și brațelor.

Stand up paddle este o activitate minunată de agrement care îți oferă oportunitatea de a te bucura de aerul liber, de a face exerciții fizice, de a te relaxa și de a-ți dezvolta abilitățile pe apă.

În plus, este o activitate versatilă și distractivă, potrivită pentru oricine dorește să experimenteze ceva nou într-un cadru natural deosebit.

Unde pot face Stand up Paddle

Activitatea de Stand up Paddle poate fi făcută pe orice tip de apă.

Fie că ești un începător sau vrei să-ți îmbunătățești abilitățile, există posibilitatea de a lua lecții de Stand up Paddle în cadrul unor școli specializate.

Pentru a prinde curaj și a te obișnui cu acest tip de sport, la început poți opta pentru a-l practica mergând la diverse bazine de înot sau piscine, unde să înveți și să-ți dezvolți abilitățile de menținere a echilibrului, înainte de a te avânta pe un alt tip de apă din natură.

Lacurile sunt locuri populare pentru acest sport datorită apelor calme și liniștite. Stand up Paddle pe râuri poate oferi o experiență diferită și plină de adrenalină, deoarece apa curge, ceea ce poate face activitatea mai interesantă. Pe mări și oceane, această activitate îți poate oferi o perspectivă unică asupra coastelor și vieții marine.

Stand up Paddle - Cat costa

Costurile pentru practicarea stand up paddle pot varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv locația, echipamentul, experiența ta și serviciile oferite de furnizorii locali.

Dacă nu ai echipament propriu sau dacă ești începător poți închiria o placă stand up paddle de la diverși furnizori care oferă servicii în acest sens.

Un alt aspect de care este necesar să ținem cont îl reprezintă cursurile. Acestea pot avea diferite tarife, în funcție de durata și nivelul de dificultate.

O ultimă categorie care poate presupune un cost și pe care să o includem în buget este necesitatea de a apela la facilități de cazare, cu pachete pe mai multe zile și diferite beneficii.

Cine poate practica Stand up Paddle?

Sportul Stand up Paddle poate fi practicat de către orice persoană. Ceea ce este important la acest tip de sport este să începi cu plăci adecvate nivelului tău de experiență și să respecți regulamentele de siguranță. De asemenea, purtarea unei veste de salvare este întotdeauna recomandată pentru siguranța ta pe apă.

Există vreo limită de vârstă?

Mulți copii încep să practice SUP la vârste fragede, cu plăci de dimensiuni reduse și în condiții de siguranță. Supravegherea adecvată a unui adult sau instruirea de la o școală de SUP sunt importante pentru copiii mai mici. De asemenea este o activitate potrivită și pentru persoanele în vârstă, deoarece poate fi practicat în ritm relaxat, fără exerciții intense.

Cui i se adresează această activitate de paddle?

SUP este o activitate potrivită pentru familii și grupuri de prieteni care doresc să petreacă timp împreună pe apă.

De exemplu, există persoane feminine care petrec timp de calitate făcând mișcare sau chiar yoga și ar putea fi tentate să încerce și o astfel de activitate relaxantă.

În rândul bărbaților cu diferite hobby-uri precum pescuitul sau fotografiatul, se poate integra și acest sport printre interesele lor.

Chiar și persoanele cu dizabilități aleg acest sport pentru că le permite sa se bucure de natură și apă într-un mod sigur.

Care este momentul ideal pentru a alege să practici Stand up Paddle

Momentul ideal pentru a începe sa practici stand up paddle boarding este, de regulă, în perioada de vară cand temperatura apei este potrivită, cu excepția cazului în care se practică la bazine acoperite.

Persoanele aleg acest tip de experiență atunci când vor ceva nou sau când vor să elimine stresul zilnic. Unele persoane optează chiar să ofere cadou sub formă de voucher, șansa de a încerca această activitate.

Sunt firme care organizează team building-uri special pentru activitatea de paddle. Alte persoane doresc sa înlocuiască sala de forță cu o astfel de activitate, fiind destul de solicitant pentru întreg organismul.

Stand up Paddle - Cât timp durează activitatea?

Durata unei sesiuni de Stand Up Paddle poate varia semnificativ în funcție de preferințele personale, nivelul de experiență, condițiile de apă și obiectivele individuale.

Pentru începători sau pentru cei care doresc o scurtă pauză activă, o sesiune de SUP de 30 de minute până la o oră poate fi suficientă. Însă majoritatea oamenilor preferă paddling timp de 1-2 ore pe apă.

Sfaturi și recomandări înainte de a face Stand up Paddle

Pentru a vă asigura că vă bucurați în deplină siguranță de experiență pe apă sunt necesare câteva sfaturi și recomandări.

În primul rând e nevoie sa alegeți o placă potrivită pentru greutatea corpului și nivelul dumneavoastră de experiență.

De asemenea, paddling-ul este mult mai plăcut atunci când sunteți echipat corespunzător. Asigurați-vă că aveți o vestă de salvare sau un dispozitiv de flotare adecvat, o coardă pentru a vă conecta la placă și o pagaie de SUP.

Întrebări frecvente

Fiind o activitate relativ nouă pentru multe persoane, cu siguranță apar întrebări înainte de a porni în această aventură.

Atunci când practicați stand up paddle, vă expuneți unor riscuri specifice, așa cum se întâmplă cu orice activitate desfășurată pe apă.

Este important să fiți conștient de aceste riscuri și să luați măsuri de siguranță pentru a le minimiza.

Este necesară o ținută specială?

Nu este absolut necesară o ținută specială pentru stand up paddle, dar există anumite recomandări privind îmbrăcămintea și echipamentul potrivite pentru a vă asigura că sunteți confortabil și în siguranță pe apă. În esență, alegeți o ținută care să vă ofere confort, protecție împotriva soarelui și condițiilor meteo și care să fie adecvată pentru temperatura apei și a aerului

Pot participa adulți si copii la Stand up Paddle?

Da, atât adulții, cât și copiii pot participa la stand up paddle. Este o activitate recreațională potrivită pentru toate vârstele, de la copii la adulți, dar este important să se ia în considerare aspecte precum supravegherea copiilor, alegerea unei plăci adecvate, instrucțiuni pentru începători, echipament adecvat și condiții de apă sigure.

Cât de grea este această activitate din punct de vedere fizic?

Din punct de vedere fizic, acest tip de activitate se practică progresiv în funcție de nivelul de dificultate. La început este important să începeți cu plimbări scurte și să vă acomodați treptat cu SUP-ul. Pe măsură ce vă dezvoltați abilitățile și forța, vi se va părea mai ușor.

În ce orașe din Romania se poate efectua Stand up Paddle?

SUP poate fi practicat în mai multe orașe și zone din România. În special în zonele din apropierea apelor deschise, precum mări, lacuri, râuri și lagune. Cele mai bune locații se găsesc în defileul Dunării și cheile Nerei, delta Neajlovului, la barajul Paltinu și Valea Doftanei sau în apropierea orașului Brașov.

Pot dărui o experiență de stand up paddle sub formă de voucher?

Puteți oferi o experiență de stand up paddle sub formă de voucher cadou. Acesta este un mod minunat de a oferi cuiva o experiență activă și distractivă într-un cadou. Un voucher pentru stand up paddle poate fi un cadou minunat pentru oricine este interesat de sporturile de aventură și activitățile în aer liber. Este o modalitate excelentă de a încuraja pe cineva să încerce ceva nou și să-și dezvolte abilitățile. Este important totuși să vă asigurați că persoana respectivă cunoaște procedura pentru a-l utiliza.

Care este vârsta minimă pentru această experiență?

În general, copiii cu vârsta de minim 7 ani, pot începe să facă SUP sub supravegherea adecvată a unui adult. Cu pregătire, echipament de siguranță adecvat și atenție la nevoile și abilitățile copiilor, SUP poate fi o activitate distractivă și sigură pentru toată familia. Este întotdeauna recomandabil să contactați un instructor de SUP sau să cereți sfatul unui expert local pentru a vă asigura că și copiii se bucură de o experiență sigură și plăcută pe apă.

Este periculoasă această activitate?

Activitatea de stand up paddle nu este periculoasă dacă purtați echipament de protecție corespunzător ținând cont de condițiile de mediu. Există risc de cădere în apă, de expunere la soare. Bineînțeles, nu vă aventurați în condiții de vreme nefavorabilă, nu intrați în apă în zone interzise sau unde există pericol de coliziune cu ambarcațiuni. Toate acestea pot fi evitate cu ușurință dacă se respectă indicațiile persoanelor care țin cursul de inițiere.

Acasa

Contul meu

Language

Meniu

Creeaza acum un cont pentru a putea salva experienta in wishlist.

Contul meu