O activitate de tipul vanatorii de comori are foarte multe beneficii pentru cei care o practica, atat in ceea ce ii priveste pe adulti, cat si pe copii.
In primul rand este o modalitate diferita si interesanta de petrecere a timpului liber si de a te relaxa, fie ca alegi sa practici alaturi de colegii de la munca, gasca de prieteni sau membri familiei tale.
In plus, avand in vedere ca implica munca de echipa, ajuta la dezvoltarea capacitatilor de comunicare si relationare, socializarea si cooperarea fiind esentiale pentru a putea duce la bun sfarsit jocul si a descoperi comoara de la final. Acest lucru ajuta mai ales daca este vorba de o activitate in team-building, pentru ca se va dezvolta spiritul de echipa si cu siguranta pe viitor participantii vor reusi sa lucreze mult mai bine impreuna si sa creasca nivelul de productivitate al companiei.
Mai mult decat atat, este incurajata gandirea neconventionala, pentru ca participand la treasure hunt vei fi nevoit sa vii cu idei noi si sa vezi modalitati diferite de rezolvare a diverselor sarcini si probe pe care le implica. Astfel, este foarte posibil ca dupa un astfel de joc, sa ai idei noi si sa vezi anumite rezolvari ale problemelor din viata ta de zi cu zi pe care inainte nu le puteai accesa pentru ca nu iti dadeai voie sa gandesti out of the box. Asadar, o astfel de experienta te poate ajuta extrem de mult sa vezi lucrurile din viata ta cu alti ochi si din unghiuri diferite fata de cum erai obisnuit.
De asemenea, este nevoie si de creativitate, ba chiar este incurajata o atitudine inovativa si descoperirea unor noi moduri de a depasi eventualele obstacole si de a termina traseul cu brio. Spiritul creativ este de multe ori inhibat de rutina zilnica si de multele responsabilitati pe care le avem, insa in acest mod ne putem permite sa lasam creativitatea sa iasa la suprafata si sa avem acces la resursele din noi pe care in mod inconstient le tineam ascunse poate chiar de ani intregi.
Pentru copii este benefic sa petreaca timp in aer liber in timpul vanatorii de comori si sa afle informatii noi si interesante pe care poate altfel nu ar fi avut disponibilitatea sa le invete. Aici copiii isi pot descoperi noi talente si abilitati, cum ar fi atentia la detalii si gandirea analitica, calitati necesare unui viitor posibil detectiv. Practic, este activitatea perfecta pentru acestia, imbinand perfect componenta distractiva cu cea educativa.