Filtrare dupa

Pret

Pret

 • -

Localizare

Localizare

Cadouri pentru

Cadouri pentru

Salt cu parasuta - Activitati si Experiente Cadou

Filtre active
Iti place adrenalina si vrei sa incerci ceva nou? Atunci avem o idee care sigur o sa iti placa: sarituri cu parasuta. Un salt in tandem - fie el primul salt cu parasuta sau al zecelea - ne provoaca aceeasi adrenalina ca prima data: sentimentul aerului care te izbeste în fata iti aduce libertatea deplina.

Saltul cu parasuta (si in tandem): cum functioneaza?

Saltul cu parasuta in tandem este experiența ideală pe care poți să o faci cadou fie cuiva drag, fie, de ce nu, chiar ție - complet sigură și generatoare de adrenalină și distracție, această activitate este una mult mai complexă decât pare, având la bază o serie de pași bine-stabiliți despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Cum este construita o parasuta?

Chiar dacă parașutele diferă în funcție de producător și tipul lor, putem discuta despre construcția principală a unei parașute; aceasta este formată din:

 • voalură - partea superioară, care se umflă
 • suspante - acele sfori de care este prins hamul
 • hamul propriu-zis.

Parașutele pot fi rotunde, conice / parabolice sau de tip aripă.

Cum este construita o parasuta?

Chiar dacă parașutele diferă în funcție de producător și tipul lor, putem discuta despre construcția principală a unei parașute; aceasta este formată din:

 • voalură - partea superioară, care se umflă
 • suspante - acele sfori de care este prins hamul
 • hamul propriu-zis.

Parașutele pot fi rotunde, conice / parabolice sau de tip aripă.

Etapele zborului cu parasuta

Cât de amplu este procesul unui zbor cu parașuta? Dacă și tu te-ai întrebat asta, iată care sunt etapele unui salt cu parașuta:

Pregatirea pentru salt

După ce ai rezervat zborul cu parașuta și ai stabilit detaliile, ai parte de prima etapă propriu-zisă din salt: pregătirea. În acest pas primești informații necesare și te echipezi, instructorul de tandem punându-te la curent cu lucrurile pe care trebuie să le cunoști despre salt.

Zborul cu avionul

Etapa pre-adrenalină este zborul cu avionul, în care te vei bucura cu siguranță de o priveliște superbă și vei fi din nou pregătit pentru salt, salt de care ești din ce în ce mai aproape. Acesta e momentul în care instructorul atașează și securizează hamul, verificând că totul este conform și regulamentar.

Deschiderea parasutei si caderea libera

În acest pas….se întâmplă acțiunea! Viteza avionului va fi redusă și, alături de instructor, vei părăsi avionul iar aventura ta printre nori începe; căderea liberă durează 40 de secunde, însă viteza va fi în prealabil redusă la aproximativ 200 km/h, cu ajutorul unei mini-parasute.

Zborul cu parasuta

Când se ajunge la înălțimea optimă, instructorul va deschide parașuta și...experimentezi, în sfârșit, senzația de deconectare de la lume și conectare la tine. Natura, priveliștea, adrenalina, exaltarea, libertatea deplină - sună fascinant, nu?

Aterizarea

Aterizarea nu este dificil de realizat - va trebui să ridici picioarele la semnalul instructorului și gata!, ești din nou pe sol, dar de data asta ai în palmares o amintire de neuitat.

Ce include saritul cu parasuta?

Saltul cu parașuta nu se rezumă doar la un simplu salt. Acesta presupune:

 • echiparea potrivită
 • servicii foto-video, opțional
 • prezența unui instructor specializat
 • instructajul și pregătirea de dinainte de salt
 • zborul cu avion până la saltul propriu-zis

Cand poti sa alegi un salt cu parasuta drept cadou experienta?

Credem că saltul cu parașuta este cadoul ideal pe care poți să ți-l faci mai ales ție, fiind o experiență memorabilă care, de cele mai multe ori, se întâmplă o dată în viață. Însă este cu siguranță un cadou minunat și pentru cei dragi, mai ales dacă știi că fratele, iubita sau prietenul tău sunt iubitori de adrenalină; și chiar dacă nu sunt, acest cadou va fi unul de neuitat. Un cadou-experiență la înălțime. La propriu.

Care este durata unui salt cu parasuta?

Zborul cu avionul de dinainte de salt durează aproximativ 15 - 20 de minute. Căderea minimă durează un minut, după care te bucuri de zborul cu parașuta între 6 și 15 minute.

In ce perioada din an se zboara?

Salturile cu parașuta poate fi efectuate începând cu luna aprilie și până în noiembrie, exclusă fiind deci perioada de iarnă.

Conditii meteo necesare saltului cu parasuta

Este necesar ca vremea să fie cât mai senină cu putință - nu suntem condiționați neapărat de temperatură, însă contează foarte mult aspecte precum ceața, ploaia sau viteza vântului.

Cum se realizeaza aterizarea parasutei?

Aterizarea cu parașuta este un pas extrem de ușor: la semnalul instructorului vei fi nevoit să ridici picioarele și, gata - te afli din nou pe sol, gata să le povestești prietenilor experiența ta.

Cum este stabilit locul de aterizare al parasutei?

Locul de aterizare este stabilit de instructor și îți va fi, bineînțeles, comunicat în prealabil - se alege un câmp deschis, ferit de agitația orașului, în care aterizarea să poată fi efectuată în siguranță.

Care este echipamentul necesar pentru saltul cu parasuta?

Tu trebuie să te asiguri că vii îmbrăcat cât mai comod și că ai încălțăminte sport, iar noi ne vom asigura de un extra-echipament pe care trebuie să îl ai, cum ar fi casca, combinezonul și ochelarii de parașutism.

Cand NU este indicat sa sari cu parasuta?

Chiar dacă toți ne-am dori să ne bucurăm de această experiență, sunt câteva situații în care saltul cu parașuta nu este soluția optimă pentru tine:

 • suferi de epilepsie, amețeli, tensiune ridicată, boli cardiace și pulmonare, luxații
 • ești dependent de droguri sau alcool
 • ai făcut scufundări cu mai puțin de 24 de ore înainte
 • ai consumat alcool / substanțe stupefiante cu cel puțin 12 ore înainte
 • ești însărcinată
 • ai peste 60 de ani și nu ai adeverință de la medic
 • ai mai puțin de 14 ani.
Cand este recomandat sa ajungi la aerodrom?

Ar fi ideal dacă reușești să ajungi la aerodrom cu un sfert de oră înainte de programare, ca să te acomodezi cu mediul, să vezi alt salt, poate și să cunoști instructorul în prealabil.

Intrebari si raspunsuri

Și pentru că știm că îți străbat mintea o serie de întrebări (ce greutate pot avea? este sigur?), ți-am pregătit răspunsurile care să te lămurească:

Exista restrictii de varsta privind saltul cu parasuta?

Pentru a sări cu parașuta este necesar să ai peste 14 ani; pentru minori, părinții trebuie să ofere la notar acordul pentru ca tu să sari. De asemenea, dacă ai peste 60 de ani, este necesară adeverința de la medic.

Exista restricții de greutate?

Saltul cu parașuta poate fi efectuat doar de persoanele care nu depășesc greutatea de 110 kilograme.

Exista restrictii pentru persoanele care poarta lentile de contact sau ochelari de vedere?

Nu, poți zbura chiar dacă ai lentile sau ochelari, deoarece vei primi oricum ochelari speciali de protecție pentru parașutism.

Saltul cu parasuta este periculos?

Chiar dacă vorbim, totuși, de un sport extrem, parașutismul modern este cât se poate de sigur, echipamentele și parașutele fiind de o tehnologie superioară. Mai mult decât atât, instructorii noștri sunt profesioniști cu ani de experiență în spate - iar dacă ai orice întrebare sau nelămurire legate de zbor și siguranța sa, îți stăm la dispoziție.

Este necesara o pregatire speciala inaintea primului salt cu parasuta?

Nu este nevoie de vreo pregătire complicată înainte de zbor - vei avea un scurt „training” cu instructorul tău în care te va pregăti și îți va explica pas cu pas ce urmează să se întâmple.

Se poate ca saltul sa se realizeze in acelasi timp cu alti prieteni?

Poți alege să zbori în avion cu prietenii tăi, însă de sărit veți sări la un interval de câteva secunde distanță.

Poti respira in cadere libera?

Bineînțeles că poți respira în timpul căderii libere, iar instructorul tău îți va explica cum să faci și asta - pe nas, nicicum pe gură.

Poti manca inainte de saltul cu parasuta?

Desigur că poți mânca înainte de saltul cu parașuta.

Poti veni cu insotitori la aerodrom?

Te așteptăm alături de prieteni sau familie pentru a vă bucura împreună de reușita ta - deci, da, bineînțeles că poți veni cu însoțitori la aerodrom, care să te aștepte la aterizare.

Acasa

Contul meu

Language

Meniu

Creeaza acum un cont pentru a putea salva experienta in wishlist.

Contul meu