Politica de confidentialitate

Prelucrarea datelor cu caracter personal
Incepand cu data de 25.05.2018, devine aplicabil Regulamentul 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, cunoscut si sub acronimul GDPR (General Data Protection Regulation).

Toate referirile de tipul „noi” si „nostru/noastră” reprezintă referiri la Companie.

Știm cât de importantă este confidențialitatea datelor clienților noștri și ne străduim să vă prezentăm într-o manieră clară și transparentă procesele de prelucrare a datelor cu caracter personal pe care le desfășurăm.

Pentru că știm cât de importantă este viața privată a copiilor, nu vom colecta datele minorilor.

Datele personale sunt orice informatie prin care o persoana fizica devine identificabila, cum ar fi: un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, unul sau mai multe elemente specifice identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale etc.

Informaţiile pe care le colectăm de la tine, sunt folosite exclusiv pentru prelucrarea comenzilor şi pentru a facilita cumpărarea cât mai ușoară a produselor din magazinul nostru.

Daca doresti sa afli care sunt datele tale personale pe care le stocam sau daca doresti sa stergem orice referinta legata de persoana ta, te rugam sa ne contactezi la contact@experimenteaza.ro

Ce inseamna prelucrarea de date cu caracter personal? 
Orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea prin transmitere (inclusiv catre terti), diseminare sau punere la dispozitie in orice alt mod, alaturarea/alinierea ori combinarea, blocarea/restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

Care sunt categoriile de persoane fizice ale caror date pot fi prelucrate?
Datele cu caracter personal care sunt prelucrate de catre SC Life as a Gift Srl apartin urmatoarelor categorii de persoane fizice: client (chiar si dupa incetarea relatiei contractuale).

Catre cine poate dezvalui SC Life as a Gift Srl date cu caracter personal?

SC Life as a Gift Srl poate dezvalui datele cu caracter personal catre urmatoarele categorii de destinatari: clientilor si imputernicitilor acestora, reprezentantilor SC Life as a Gift Srl, altor persoane fizice sau juridice care prelucreaza datele personale in numele SC Life as a Gift Srl, partenerilor contractuali ai SC Life as a Gift Srl, imputernicitilor SC Life as a Gift Srl in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal, autoritatilor judecatoresti, autoritatilor publice centrale, autoritatilor publice locale, organizatiilor internationale, furnizorilor de servicii si de bunuri, organizatiilor de cercetare a pietei.

Datele pe care le colectam

Informații pe care le furnizezi direct

Unele servicii îți permit transmiterea datelor cu caracter personal către noi, în mod direct.

Spre exemplu, site-ul îți permite crearea unui cont care să fluidizeze procesarea și urmărirea comenzilor tale. Dacă te-ai decis și ai creat un cont pe site-ul nostru, îți vom solicita numele de utilizator şi parola pentru a avea acces la acesta.

Dacă vei comanda un produs de la noi, vom colecta datele tale cu caracter personal pentru a putea prelucra comanda ta. Îți vom solicita prenumele, numele, adresa ta de e-mail, adresa de facturare şi dacă diferă, adresa de livrare (stradă, cod poştal, localitate), numărul de telefon.

După înregistrare primești, prin intermediul unui e-mail, datele de acces în magazin. Astfel, ai în orice moment numele de utilizator. De adresa de e-mail şi de numărul de telefon avem nevoie pentru a te putea contacta mai rapid, dacă există întrebări în legătură cu comanda ta.

Astfel putem să prelucrăm comanda ta şi să te ţinem la curent cu derularea ei. Dacă ești interesat, iți putem trimite regulat un Newsletter, sau un SMS care conţine oferte interesante. Odată abonat la serviciul de newsletter prin email sau SMS, poți opta oricând pentru dezabonare, datele tale personale fiind imediat și irevocabil șterse din sistemul nostru. Poți solicita oricând reabonare la serviciul de newsletter, procedura fiind aceeași.

Dacă am încheiat un contract cu un prestator de servicii pentru prestarea unor servicii în numele nostru, acesta va fi autorizat de către noi să utilizeze datele tale cu carácter personal numai în legătura și scopul prestării serviciului respectiv. Spre exemplu, vom apela la un serviciu de curierat rapid pe care l-am contractat pentru livrarea comenzilor către tine. Acesta va avea acces doar la datele tale cu caracter personal necesare realizării livrării.


Poți oricând decide să nu ne furnizezi anumite tipuri de informaţii însă acest lucru poate afecta posibilitatea de a utiliza unele servicii. Îți vom furniza informaţii relevante în momentul colectării, pentru a te ajuta să luaţi o decizie informată.

Informații de la terți

Life as a Gift SRL transferă datele tale cu caracter personal către furnizorii noștri sau către prestatorii noștri de servicii. Aceste date sunt transferate doar în urma încheierii unor contracte cu aceștia, prin care sunt prevăzute clauze stricte de păstrare a confidențialității datelor furnizate și în condiții de securitate. Mai mult decât atât, aceștia nu vor putea folosi datele tale decât în scopurile și modalitățile indicate de noi. Nu vei primi solicitări, informații sau oferte din partea prestatorilor de servicii sau a furnizorilor decât dacă vei solicita în mod expres acest lucru, iar ei nu vor putea folosi datele tale decât cu acordul nostru și doar în situația în care acest lucru este necesar (de exemplu, în cazul unei campanii de e-mail marketing realizată prin intermediul unui terț).

Este posibil să primim informații despre tine și din surse terțe. Spre exemplu, vom primi de la procesatorul tău de plăți confirmarea achitării unei comenzi lansate pe site-ul nostru.

Utilizarea datelor tale

Scopul

Vom utiliza datele pe care le colectăm de la tine, în următoarele scopuri:

- pentru a înregistra contul tău de utilizator pe site-ul www.experimenteaza.ro;

- pentru a procesa și livra comanda efectuată de tine;

- pentru a-ți facilita accesarea serviciilor preferate;

- pentru a-ți solicita opinia cu privire la produsele și serviciile noastre, în vederea îmbunătățirii acestora, solicitându-ți consimțământul separat, dacă este necesar;

- dacă identificăm și alte scopuri, îți vom solicita consimțământul separat.

Temeiuri legale de prelucrare

Vom colecta și procesa datele tale cu caracter personal în baza următoarelor:

1. încheierea sau executarea unui contract – de exemplu, vom colecta datele tale pentru a procesa și livra o comandă plasată de tine pe site-ul nostru, www.experimenteaza.ro .

2. conformarea cu o cerință legală imperativă – de exemplu, cerințe fiscale și contabile. În urma plasării și achitării unei comenzi, suntem obligați să eliberăm documentul financiar contabil care atestă realizarea plății și încasarea sumei de către noi.

3. Interesele comerciale legitime ale Life as a Gift SRL - de exemplu, prevenirea fraudelor, menținerea securității serviciilor noastre și îmbunătățirea acestora. Dacă vom accesa acest temei juridic, te asigurăm că vom face o evaluare strictă a acestuia, pentru ca interesele noastre să un prevaleze intereselor tale. În únele cazuri ai dreptul de a te opune acestei prelucrări. Pentru informații suplimentare, te rugăm să citești secțiunea Drepturile Tale, pe care o găsești mai jos.

4. Consimțământul pe care ni-l acorzi, atunci când Life as a Gift SRL nu se bazează pe alt temei legal. Consimțământul poate fi retras în orice moment.

 

Durata de pastrare a datelor tale cu scop personal

Vom păstra datele tale atâta timp cât ni se cere printr-o dispoziție legală. Dacă o astfel de dispoziție legală nu există, le vom păstra atâta timp cât este necesar.

Cu excepția situației în care termenul de păstrare este prevăzut prin dispoziții legale, de regulă vom păstra datele tale pe perioada existenței unui raport contractual între noi, plus o perioadă egală cu perioada de garanție a produsului/produselor comandate de tine. De asemenea, când datele tale nu mai sunt necesare, acestea vor fi distruse printr-o metodă adecvată care să asigure caracterul irecuperabil al acestora.

Pastrarea in sigurata a datelor tale cu caracter personal

Ne-am luat angajamentul de a depune toate diligențele în vederea implementării măsurilor de securitate tehnică și fizică, necesare protecției datelor tale cu caracter personal. Echipa noastră de securitate actualizează și îmbunătățește în mod constant măsurile de securitate, pentru a diminua orice risc de producere a unei breșe de securitate prin acces neautorizat, distrugere, pierdere accidentală sau dezvăluire.

Canalele de comunicare pot traversa mai multe tări până ca un mesaj electronic (mail) să ajungă la destinatar. Aceasta este una din componentele esențiale ale internetului. Astfel că nu vom accepta responsabilitatea pentru niciun acces neautorizat și pentru nicio pierdere sau dezvăluire de date cu caracter personal care excede controlului nostru.

Nu îți vom solicita în niciun caz furnizarea unor date cu caracter personal sensibile, privind informații personale sau de natură financiară – contul bancar – printr-un mijloc de comunicare nesolicitat. Te rugăm să ai grijă de informațiile tale personale și privind contul bancar, fiind responsabil de protecția lor.

Care sunt drepturile persoanelor vizate?

  • DREPTUL LA INFORMARE – dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea si protejarea datelor cu caracter personal de catre SC Life as a Gift Srl;
  • DREPTUL DE ACCES LA DATE – dreptul de a obtine de la operatorul de date (precum SC Life as a Gift Srl) confirmarea faptului ca datele cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de catre acesta;
  • DREPTUL LA RECTIFICARE – dreptul de a obtine rectificarea datelor inexacte, precum si completarea datelor incomplete;
  • DREPTUL LA STERGEREA DATELOR („DREPTUL DE A FI UITAT”) -dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, stergerea datelor cu caracter personal;
  • DREPTUL LA RESTRICTIONAREA PRELUCRARII – dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, marcarea datelor cu caracter personal stocate, cu scopul de a limita prelucrarea ulterioara a acestora;
  • DREPTUL LA PORTABILITATEA DATELOR – dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre SC Life as a Gift Srl catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale;
  • DREPTUL LA OPOZITIE – dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia particulara, ca datele cu caracter personal sa faca obiectul unei prelucrari, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale;
  • DREPTUL DE A NU FI SUPUS UNEI DECIZII INDIVIDUALE – dreptul de a cere si de a obtine retragerea, anularea sau reevaluarea oricarei decizii bazate exclusiv pe prelucrari efectuate prin mijloace automate (incluzand crearea de profiluri) care produce efecte juridice sau afecteaza in mod similar, intr-o masura semnificativa, persoanele vizate;
  • DREPTUL DE A SE ADRESA JUSTITIEI SAU AUTORITATII NATIONALE DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL – dreptul de a se adresa cu plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, respectiv de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de legislatia aplicabila in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, care au fost incalcate.


Cu scopul de a profila, monitoriza si a trimite comunicari si oferte personalizate, folosim Retargeting.bz (Adresa: Str. Nicolae Caramfil, Nr. 49, Etaj 1, Sector 1, Bucuresti, Cod Unic de Inregistrare (CUI): RO34270947, Nr. Inreg. Registrul Comertului: J40/3525/23.03.2015, E-mail: info@retargeting.biz, Numar de telefon: +40-727-383-165), un soft de marketing automatizat, dedicat magazinelor online.

Aceste activitati nu au niciun efect legal sau alt efect semnificativ similar asupra utilizatorilor. Singura consecinta a folosiri aceasta profilare este pentru ca utilizatorii sa primeasca reduceri si oferte personalizate de marketing. Utilizatorul poate opta sa nu mai fie profilat sau sa mai primeasca comunicari comericiale, fara niciun efect, altul in afara de a primi aceste reduceri sau oferte personalizate de marketing.

Cu scopul de prelucrare, monitorizare a activitatilor (profilare) si interactiune cu site-ul, Retargeting.biz trebuie sa colecteze in mod automat si sa stocheze urmatoare date cu caracter personal: e-mail, numar de telefon, nume, prenume, sex, data nasterii, oraș, județ

adresa IP (inclusiv posibila locație), browser, order ID, cod de reducere, valoare reducere, cost transport, valoare totala comanda, pret individual produse comandate, variatii de produs, produse, device, OS, IP location, timestamps legate de vizitarea paginii, vizitare pagina, vizitare categorie, vizitare brand, click pe poza, mouse over cart, mouse over price, scroll up, scroll down, add to cart, remove from cart, selectare variatie, add to wishlist, comentariu, Like pe Facebook, vizitat pagina de ajutor.

Categoriile de persoane vizate sunt vizitatori, utilizatori înregistrați sau clienți ai site-ului, după caz, în funcție de serviciul ales. Datele vizitatorilor vor fi stocate timp de 2 luni, iar cele ale utilizatorilor inregistrati sau clientilor timp de 3 ani.

Pentru a-si presta serviciile, Retargeting.biz foloseste imputerniciti terti (subcontractori) din EEA si SUA (numai pentru notificarile push), iar transferul de date cu caracter personal este facut in temeiul Scutului de Confidențialitate UE-SUA,: datele sunt retinute/stocate pe durata contractului dintre cele doua parti.

Cookie-uri: acest site foloseste cookie-uri first party si va da acces lui Retargeting.biz la aceste informatii. Acest cookie este plasat de acest site si, prin urmare, poate fi folosit doar in legatura cu acest site. In consecinta, o legatura intre monitorizarea interna a utilizatorilor acestul site si monitorizarea pe alte site-uri nu este tehnic posibila prin acest cookie.

Pentru a te dezabona de la comunicarile trimise de Retargeting.biz trimite un e-mail la adresa contact@experimenteaza.ro

Pentru a transmite informatii legate de campaniile noastre si informatii importante pentru clienti, colaboram cu OneSignal. Pentru a debifa notificarile primite de la acest partener, te rugam sa intri pe situl nostru si sa dai click pe clopotelul din stanga sus si sa activezi "opreste notificari".

Ne poți contacta în orice moment în legătură cu oricare din drepturile tale și ne poți transmite o sesizare sau o plângere în legătură cu modul în care îți colectăm și prelucrăm datele cu caracter personal. Trimite-ne un e-mail la adresa contact@experimenteaza.ro și te asigurăm de întregul nostru suport pentru soluționarea cererii tale. Dacă vei avea nemulțumiri în continuare, poți notifica Autoritatea Națională de Supraveghere a Protecției Datelor cu Caracter Personal prin poștă, sau direct pe website-ul instituției, la adresa http://www.dataprotection.ro/. De asemenea, te poți adresa și instanței de judecată competente.

Acasa

Contul meu

Language

Meniu

Creeaza un cont gratuit pentru a putea salva un wishlist.

Contul meu