Masajul traditional thai, relaxare orientala

Ai 6 motive sa cumperi aceasta experienta:

 • Nu ai costuri ascunse
 • Termen de valabilitate 12 luni
 • Ai o experienta de shopping la superlativ
 • Poti schimba gratuit experienta timp de 90 de zile
 • Banii inapoi garantat timp de 30 de zile
 • Voucher electronic gratuit si personalizabil
Experienta verificata de echipa Experimenteaza.ro.
290,00 Lei
In stoc
Adauga la wishlist
Descriere

Masajul traditional Thai are la baza doua teorii fundamentale: „Cele patru elemente ale fortei vitale” si „Cele zece meridiane de energie – Sen Sib”. Conform teoriei elementelor vitale, fiinta umana este compusa din patru elemente – Pamant, Apa, Foc si Aer, de care si este inconjurat, iar armonia dintre aceste elemente va rezulta intr-o stare de sanatate optima. Teoria Sen Sib se refera la cele zece canale principale de circulatie ale fortei vitale. Aceste canale prin care circula energia formeaza o retea prin intregul corp si rezoneaza cu experientele fiziologice, psihologice si spirituale ale unei persoane. Cand unul sau mai multe canale sunt blocate sau deteriorate, energia nu va mai putea circula liber prin corp, iar efectele negative se vor resimti asupra starii de bine a persoanei. Refacerea sau deblocarea meridianelor va emana energie in tot corpul, iar benefiicle se vor resimti in intregul organism.

Tehnicile terapeutice in masajul traditional Thai in Thailanda, masajul este vazut ca o terapie energetica – asemanatoare bio-energiei magnetice, spre exemplu. In vest, masajul terapeutic Thai este perceput mai degraba ca o forma de bodywork - asemanatoare kinetoterapiei sau osteopatiei, datorita tehnicilor manuale, dar si a celor mecanice, folosite in manipularea corpului. Desi exista nenumarate stiluri de masaj practicate de populatia thailandeza, in functie de zona sau de scoala pe care o reprezinta, tehnicile universale sunt: presopunctura si stretchingul de tip yoga. Presopunctura se aplica folosind degetele, coatele, antebratele, genunchii sau picioarele, in anumite puncte pe diagrama energetica a unei persoane, pentru a fluidiza circulatia energiei prin meridiane in scopul stimularii vindecarii. Punctele de presopunctura corespund cel mai adesea cunoscutelor Trigger Point, care pot fi foarte dureroase cand sunt stimulate. Corpul este menit sa se miste, iar pozitiile de stretching pun corpul in miscare activand potentialul chinestezic al clientului. Terapeutul ghideaza cu prudenta corpul clientului in pozitiile de stretching lent, explorand capacitatea mobilitatii si flexibilitatii individuale. Stretchingul are un efect de relaxare instantanee, atat la nivelul musculaturii, cat si la nivelul mental si emotional – de aici si sentimentul de pace interioara, de eliberare si de implinire, foarte adesea exprimate prin comentarii de genul: „Parca am plutit pe niste nori”. Prin intermediul miscarii cunoastem plenitudinea.

Alaturi de cele doua tehnici principale mai exista si anumite instrumente care completeaza portfoliul masajului terapeutic Thai cum ar fi: „degetul” din lemn (pentru intensificarea presiunii), compresa calda cu plante medicinale (care adauga benefiicile fitoterapeutice), tapotarea cu ciocanelul de lemn – Toksen, tehnică specifica regiunii Chiang Mai. In esenta presiunea directa este o interventie terapeutica „yin”, iar percutia, cu Toksen de exemplu, este o interventie de tip „yang”. Un terapeut bine instruit trebuie sa fie capabil sa identifice o posibila inflamatie si sa evite anumite tehnici, sa stie cand trebuie aplicata terapie rece sau calda, sa cunoasca foarte bine contraindicatiile si restrictiile pentru a oferi fiecarui client un masaj eficient si sigur. Dar poate cel mai important este ca un terapeut sa reusească sa „danseze” cu clientul intr-un ritm fluent si muzical.

Chintesenta traditiei terapeutice Thai se regaseste in medicina ayurvedica si in invataturile si practicile spirituale budiste, reflectand conceptele de „Metta” (dragoste neconditionata si compasiune) si „Vipassana” (viziune clara; intelegere profunda).

Iti recomandam sa citesti articolul de pe blogul nostru pentru a descoperi avantajele alegerii unui cadou de tip experienta pentru cei dragi.

Detaliile experienței:

 • Locatie: Bucuresti, Centru Shakti.
 • Durata: 90 minute.
 • Experienta pentru o persoana.
 • Primesti un voucher electronic cu optiunea ta, precum și posibilitatea de a adauga un mesaj personalizat, daca optezi pentru a-l face cadou.
 • Valabilitate voucher: 12 luni.

 Important de stiut:

  • Voucherul este valabil 12 luni pentru o persoana.
  • Experienta este valabila in limita locurilor disponibile (o rezervare este necesara in avans).
  Detalii ale produsului
  3155

  Fisa tehnica

  Cadouri pentru
  EA
  EL
  Localizare
  Bucuresti
  Tip experienta
  Dezvoltare personala
  Relaxare
  Review-uri clienti
  Nu exista comentarii

  Lasa un review

  • Experienta:
  Descrie acesta experienta in cuvinte simple
  Incarca imagini:
  6 motive sa cumperi de la noi
  Experiente ce te-ar putea interesa

  Acasa

  Contul meu

  Language

  Meniu

  Creeaza un cont gratuit pentru a putea salva un wishlist.

  Contul meu