Echipa Experimenteaza.ro la atelierul de macarons

Postat pe10-09-2020 de
Echipa Experimenteaza.ro la atelierul de macarons

Draga jurnal de experiente,

Desi oboseala ma incearca, nu am putut rezista tentatiei de a-ti povesti despre ziua pe care am petrecut-o astazi. Ma cunosti doar, stii ca te deranjez doar daca am o “urgenta” si experienta de astazi sigur merita amanarea somnului cu cateva minute.

Astazi am petrecut o zi deosebita intr-o companie excelenta.  Stii ca eu mereu iti povestesc despre micile mele placeri si dulcele mereu este in top. Nu ii pot rezista si ceea ce am trait astazi m-a facut sa constientizez ca nu trebuie sa o fac, ci doar sa gasesc alternative mai safe, gandindu-ma clar la sanatatea mea. Am un “soft spot” pentru macarons si experienta de astazi m-a introdus intr-o atmosfera cu iz frantuzesc pe care am adorat-o. Practic, totul s-a desfasurat intre prieteni si acest lucru a facut timpul sa se scurga foarte repede.

Vorbind despre prieteni, sigur ti-am mai povestit de partenerii nostri, Kiosque des Douceurs, niste oameni minunati care au facut lucruri pe masura personalitatii lor. Creata in 2016, aceasta afacere artizanala a ridicat nivelul in materie de cofetarie si patiserie, aducand in atentia publicului doar produse de calitate, care au ramas in amintirea “gustativa” a clientilor care le-au pasit pragul. Acum imi intelegi entuziasmul?

Inainte sa ma certi pentru ca am exagerat cu dulcele, cu mare satisfactie vreau sa iti spun ca te inseli. Am mancat mult dulce, de la macarons si pana la ciocolata, dar nu am gresit cu nimic. Ceea ce nu stii este ca produsele Kiosque des Douceurs contin cu 20% mai putin zahar, fructe cumparate din Franta, unt cremos de cacao si migdale macinate. Nu se folosesc mixuri din comert, pentru ca ar strica cu desavarsire gustul autentic si calitativ. Sigur iti fac si tie pofta, drept pentru care iti povestesc in continuare. Am mancat 5 macarons si tin minte pana si ordinea in care am facut-o. Am inceput cu lamaie si am continuat cu zmeura, caramel sarat, nuca de cocos si afine. Probabil prietenii mei au vazut ca trebuie sa fac o mica pauza de “degustat”, asa ca m-au invitat sa particip la un workshop de facut macarons. 

Experienta aceasta a fost deosebita si mi-am dat seama cat de grea este meseria de patiser. In plus, ai nevoie de atentie, migala si cunostinte solide in materie de ingrediente. Atunci cand ma uitam la un live-demo, mi se parea atat de usor si am zis ca sigur ma voi descurca. Dar situatia s-a schimbat cand am luat posul in mana… Nu a fost o prestanta proasta, dar mai am de muncit la acest capitol. Noroc cu patiserii Kiosque des Douceurs care mi-au diminuat din rusine si mi-au explicat cu calm si maiestrie ce am de facut. Oricum, m-am distrat maxim impreuna cu cei prezenti la curs. Dupa aceea am continuat cu ciocolata, dar nu iti mai povestesc despre acel degustat, pentru ca simt deja invidia.

Nu-i asa ca a meritat sa stam de povesti pana la ora aceasta tarzie? Daca ai prieteni interesati de aceasta experienta, te rog sa le spui ca se pot inscrie si ei la curs si ca trebuie sa viziteze site-ul Experimenteaza.ro pentru a achizitiona experienta. Iti las si link-ul aici, pentru ca imi doresc sa participe cat mai multa lume. Crede-ma, este o aventura culinara pe cinste!!

Lasa un comentariu
Lasa un raspuns
Te rugam sa te autentifici pentru a posta un comentariu.
Experiente ce te-ar putea interesa

Acasa

Contul meu

Language

Meniu

Creeaza un cont gratuit pentru a putea salva un wishlist.

Contul meu