Incursiune in Epoca Art Nouveau! Experimenteaza un festin aristocratic!

Postat pe10-09-2019 de
Incursiune in Epoca Art Nouveau! Experimenteaza un festin aristocratic!

Vremurile bune nu apun niciodata, asa ne place sa credem si daca lasi ceva bun pe lumea asta va dainui si pentru alte generatii; cam asa s-a intamplat cu Epoca Art Nouveau- o fascinanta evolutie a anilor dinaintea razboaielor. Experimenteaza un festin aristrocratic in doi si o incursiune in timp la Conacul Manasia.

 Suntem convinsi ca multi dintre voi (iubitori de frumos) si-au spus dintotdeauna, mai in gluma, mai in serios, ca ar fi trebuit sa vada lumina zilei intr-o alta epoca. V-ati rasfatat cu gandul ca viata nu ar fi trebuit sa inceapa intr-un bloc gri, ci intr-o casa brancoveneasca cu moasa la capul patului. 

Pentru nostalgicii unei epoci pornite de la ideea unei lumi care se transforma in metafora, ne-am gandit la o experienta inedita: o incursiune in Epoca Art Nouveau la doar 4 km de Urziceni si 50 km de Bucuresti, intr-o bijuterie arhitecturala unica in zona Baraganului – Conacul Manasia – reinvierea unui trecut frumos de secol XVII.

Imediat ce intri pe portile Conacului Manasia vei simti cum pasesti in timp. Iti poti lua linistit/linistita jobenul, umbreluta din dantela, manusile crosetate sau rochia cu crinolina.  

In fata conacului vei regasi o masina Mesh din 1931, copie a masinii care a apartinut ultimului boier Hagianoff.

Turul conacului te va impresiona vizual, iar povestea constructiei este una fascinanta: domeniul este compus dintr-un conac in stil eclectic cu elemente de Art Nouveau , un parc de 2 hectare, cu platani de 200 ani, arcade verzi, flori si iaz cu pesti.

 

Proprietatea este impresionanta in detaliu. Mobila este achizitionata de la targuri si licitatii de antichitati, tavanele inalte au fost reconstituite ca la carte, inclusiv foita de aur specifica statutului nobiliar al vremurilor. Exista semineu, sala de pian, iar o parte dintre pereti gazduiesc tablouri pictate de George Lowendal, bunicul actualei proprietare.

 

Dupa turul ghidat, urmeaza servirea mesei intr-un stil aparte al vremurilor de altadata adaptat la fine dinning-ul zilelor noastre. Daca vorbim de atmosfera, romantic este unul dintre cuvintele de baza, mesele din zona de dinning sunt asezate in fata semineului, iar pe fundal poti auzi acordurile pianului, aflat in sala alaturata.

 

       Restaurantul conacului se ridica la cele mai inalte standard, cu meniuri pregatite de bucatari chef premiati international. Vei avea parte de o experienta culinara gourmet memorabila, alaturi de un pahar de vin din crama conacului - ce reprezinta un element deosebit al conacului. Întinzandu-se pe o suprafata de 1000mp, crama are o capacitate de 1 milion de litri si a fost zidita din caramida produsa in fabrica proprie-  Koska & Hagianoff.

Este singura crama din Romania, aflata la subsolul unei proprietati, cu o suprafata atat de mare.

 

Pentru a intelege cat de simplu este sa-ti croiesti drum printre problemele vietii , este, poate, suficient sa incerci sa te “strecori” intr-o zi din viata boierilor de altadata, intr-o lumea atat de simpla in care primau manierele.

Speram ca ti-am starnit curiozitatea de a incerca un festin aristrocratic sau o incursiune in epoca Art Nouveau alaturi de experimenteaza.ro.

Tabloul istoric prezentat si trait aici este impresionant si este un motiv in plus de a oferi mai departe aceasta experienta persoanelor dragi tie.

Cine nu ar vrea sa primeasca drept cadou un rasfat la conac?ManasiaArt nouveau

Lasa un comentariu
Lasa un raspuns
Te rugam sa te autentifici pentru a posta un comentariu.
Experiente ce te-ar putea interesa
Articole recomandate

Acasa

Contul meu

Language

Meniu

Creeaza un cont gratuit pentru a putea salva un wishlist.

Contul meu