Experimenteaza magia parfumului

de
Experimenteaza magia parfumului

“Un parfum este o opera de arta”  spunea celebra parfumiera Mona di Orio si sigur femeile sunt de acord cu aceasta afirmatie. Provenit din latinescul “per fumus” ce inseamna “prin fum”, parfumul a fost creat si adus la adevarata sa valoare in Franta, unde aceasta industrie a explodat pur si simplu. De atunci si pana acum au trecut foarte multi ani, dar niciun alt articol nu a reusit sa detroneze parfumul de pe locul fruntas pe care il detine.

Stiai ca arta prepararii parfumurilor a luat nastere in Egiptul Antic si Mesopotamia? Acolo, regina Hatshepsut a Egiptului a descoperit magia esentelor si a inceput sa le foloseasca in scopuri personale. Primele arome erau utilizate in mod normal in ceremoniile religioase, insa prin diferite combinatii a rezultat un miros placut, adorat de regina. Tot in Egipt a aparut si primul recipient de sticla pentru parfum, iar faraonii, regii si reginele chiar aveau cate o astfel de sticla langa mormant, semn de prosperitate pe luna cealalta.

Romanii au finisat si dat amploare artei producerii parfumului, practic utilizandu-l peste tot: prin bai, la festivitati, pe haine, draperii sau perne. Ei chiar au inventat metoda de parfumare a camerei, cand dadeau drumul unor pasari cu mici recipiente la gat, ce raspandeau in aer aroma de fiecare data cand dadeau din aripi. In Europa, parfumul a ajuns mai tarziu, in anul 1370, in Ungaria, la comanda reginei Elisabeta. Aceasta a comandat o sticla de parfum provenita din uleiuri parfumate amestecate intr-o solutie de alcool, devenind un brand numit “Apa de Ungaria”. Au urmat Italia, Anglia, Spania si in cele din urma Franta, unde parfumul a fost descoperit de parfumierul Catherinei de Medici, ce l-a imbunatatit si perfectionat la nivel de arta. Asa cum ti-am zis mai sus, Franta este epicentrul modei si a parfumurilor, devenind rapid cel mai important loc de fabricatie al acestora.

“Un parfum bun este intotdeauna o armonie extrasa din intensitatea de miresme si senzatii ale naturii”.

Consider ca dupa ce ai citit aceasta istorie fascinanta, esti foarte curiosa sa afli cum poti avea si tu un parfum personalizat, care sa iti reflecte preferintele aromatice, dar si felul de a fi. Fie ca doresti sa iti faci un cadou, sau te gandesti la cineva drag pasionat de parfumuri, aceasta experienta merita bifata. Acum totul depinde de tine si de bugetul tau, deoarece variante exista. Poti incerca sa iti gasesti identitatea olfactiva intr-un atelier privat din Bucuresti, unde un parfumier certificat te va invata tot ce trebuie sa stii despre combinarea esentelor, chimia aromelor si potrivirea cu preferintele tale. Daca vrei sa imparti si cu prietenele tale aceasta aventura, le poti invita sa va bucurati impreuna si sa creati amintiri frumoase.

Daca doresti sa ai parte de o experienta totala, pe care nu o vei uita toata viata, poti ridica nivelul si sa inveti sa iti creezi un parfum direct la Cannes. Da, ai auzit foarte bine, CANNES, acolo unde toate vedetele isi dau intalnire si toate magazinele iti iau ochii prin eleganta. In inima luxului si a opulentei, Cannes iti ofera scenariul ideal: te cazezi la un hotel de 4 stele, urmezi un curs de parfumerie, faci un tur al unei fabrici de parfum celebre si la final, pleci acasa cu parfumul vietii tale, care te defineste din toate punctele de vedere.

“Parfumul trezeste memorii senzoriale si stimuleaza imaginatia” – Karen Dubin – editor “Parfumerie de France’s Blog”. Haide sa o ascultam pe Karen si sa ne lasam dusi de imaginatie si sa avem parte de experiente olfactive deosebite. Fie ca esti barbat sau femeie, parfumul te defineste inca din momentul in care intri pe usa, iti formeaza imaginea si uneori, vorbeste despre tine dinainte ca altii sa te cunoasca cu adevarat.

Lasa un comentariu
Lasa un raspuns
Te rugam sa te autentifici pentru a posta un comentariu.
Experiente ce te-ar putea interesa
Articole recomandate

Acasa

Contul meu

Language

Meniu

Creeaza acum un cont pentru a putea salva experienta in wishlist.

Contul meu